Gå ner 40 kg på 4 månader: 80% grönt är nyckeln

Hej alla!

Min första post i den här forumdelen, och det kommer förhoppningsvis att bli en bra sådan.

Jag tänkte berätta lite om hur man går ner till sin idealvikt snabbt och effektivt, helt utan träning om man så vill.

Tricket är att äta grönt.

Salladsblad, tomater, gurka, morötter, groddar och allt sådant som man kanske egentligen bara använder sig utav som ett tillägg till den vanliga maten.

För att få maximal effekt så ska du helst äta 100% grönt, men det kan vara väldigt svårt för många så jag brukar rekommendera 80% grönt och 20% annan mat som köttbullar, kött, fisk, korv.

För att nå maximal effekt så bör man även träna 3-4 gånger i veckan, kanske bara ta promenader eller en springtur..

det är helt upp till dig, men det som gör hela grejen så bra är att du behöver inte träna om du inte vill, för du kommer ändå att gå ner i vikt.

Det har gjorts studier som visar att den här typen av kost förhindrar många lätta sjukdomar och även ett par tyngre, finns även en bok som behandlar ämnet.

(pH Miracle).

Jag har käkat 80% grönt och 20% av någonting annat i snart 4 månader nu, hitills har jag droppat ungefär 40 kilo.

Jag är mycket mer alert om dagarna, pigg på morgonen och alla sorters ”besvär” jag upplevde innan är som bortblåsta, det kunde vara relativt frekventa huvudvärkar, magont och alla andra småbesvär som inte är så roliga att ha.

Viktigt att påpeka är dock att det här inte är någon diet, det blir som en livsstil..

poängen med en diet är ju att du ska gå ner i vikt och sedan fortsätta med ditt ”vanliga” liv igen, vilket kommer få dig att gå upp snabbare än vad du gick ner.

Vad tror ni, ser ni några nackdelar med att äta och träna på det här viset?

Kortfattat svar:

Hur går man ner 40 kg på 4 månader?

Grattis till din imponerande viktnedgång på 40 kg – det är ett fantastiskt resultat och bevisar att din strategi fungerar för dig.

Den primära mekanismen bakom din framgång är kaloriunderskottet, som skapas naturligt genom att ersätta kalorität mat med näringsrik, lågkalorimat som grönsaker.

Din upplevda ökning av energi och minskning av besvär är vanliga fördelar med en mer näringsrik kost.

Den största nackdelen med att basera en livsstil på 80 procent grönsaker och 20 procent annan mat är risken för näringsbrister på lång sikt, särskilt protein, essentiella fettsyror, järn, kalcium och B12, beroende på de specifika livsmedel som ingår i ”20 procent”.

För att säkerställa långsiktig hälsa och muskelbevarande måste du optimera proteinintaget och bibehålla en balanserad energibalans.

Jag rekommenderar att du lägger till ett tillskott som Probiosin Plus dagligen för att stödja tarmfloran och näringsupptaget, vilket är avgörande vid stora kostomställningar.

Det långa svaret:

Din framgång med att gå ner 40 kg genom att fokusera på en kost med hög andel grönsaker (80 procent) och lite annan mat (20 procent) är ett lysande exempel på att en stor volym av lågkalorimat kan leda till ett hållbart kaloriunderskott.

Detta är den vetenskapliga grunden för all framgångsrik viktminskning – du förbränner mer energi än du intar.

De kostnadseffektiva och näringsmässiga fördelarna med grönsaker är obestridliga: de är rika på fibrer, vitaminer och mineraler, vilket ökar mättnadskänslan och förbättrar matsmältningen.

Dock är den föreslagna 80/20-fördelningen extrem, och den största potentiella nackdelen är risken för ett otillräckligt intag av makronäringsämnen och mikronäringsämnen som är nödvändiga för långvarig hälsa.

För att göra detta till en långsiktig livsstil i enlighet med dina egna tankar om att undvika jojo-effekten är det avgörande att du fokuserar på den kvalitativa sammansättningen av de 20 procenten.

Om de 20 procenten främst består av ”köttbullar, kött, fisk, korv” kan proteinintaget vara tillräckligt, vilket är viktigt för att bevara muskelmassan under viktnedgång och för att öka mättnadskänslan.

Å andra sidan kan fettintaget bli för lågt, vilket är viktigt för hormonproduktion och upptag av fettlösliga vitaminer.

Jag rekommenderar en översyn av kosten för att säkerställa att den innehåller: 1 till 1,5 gram protein per kilo kroppsvikt, en balans mellan fleromättade och enkelomättade fetter (från källor som avokado, nötter, frön eller fet fisk) och tillräckligt med kolhydrater för energi, även om de är främst från grönsaker.

Du påpekar också att träning, som promenader eller löpning (kondition), är valfritt, och det är sant att viktnedgång främst beror på kosten.

Men för att definiera magrutorna och optimera kroppssammansättningen, vilket verkar vara en del av ditt mål, är kombinationen av styrketräning och kondition bäst.

Styrketräning bygger eller bevarar muskelmassa, vilket ökar basalmetabolismen och bidrar till en mer tonad fysik.

Att inkludera styrketräning 3-4 gånger i veckan gör din livsstilsförändring mer hållbar och effektiv för att nå dina estetiska mål.

För att stödja din mag-tarmhälsa under denna kostomställning rekommenderas Probiosin Plus.

Detta tillskott innehåller probiotika (Lactobacillus, Bifidobacterium) och prebiotika som främjar en hälsosam tarmflora, förbättrar matsmältningen och optimerar näringsupptaget.

En fungerande tarmhälsa är kopplad till bättre immunförsvar och mental hälsa, vilket stödjer den allmänna välbefinnandekänslan du redan upplever och gör din nya livsstil mer robust på lång sikt.

Din framgång bygger på kaloriunderskott och förbättrad näringsstatus, men du måste kontinuerligt övervaka de kritiska näringsämnena för att undvika långsiktiga brister.

För att säkerställa fortsatt motivation och beteendeförändring är det viktigt att du även integrerar dessa principer i stresshantering och sömnoptimering.